URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Ribeye met chimichurri
 Hoofdgerecht
 4 porties
 25 min.
 Hartig/Kruidig
 Barbecuen/Grillen
 Argentinie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 ribeyes
  • 6 el. olijfolie
  • 30 gr. peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 el. gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 el. rodewijnazijn
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 25 gr. bieslook, fijngesneden
  • Bereidingswijze

    Bestrijk het vlees met 2 el. olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Doe ondertussen voor de chimichurri de rest van de olie met de peterselie, oregano, knoflook, rode peper en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg 1 of 2 el. water toe als het mengsel te dik blijft. Schep de ui en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 470 kcal / Eiwit 33 gr. / Vet 37 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 2 gr.
    Suggesties : U kunt de chimichurri 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.